2/2/10

Η αγροτική τάξη "αγωνίζεται". Στα χαμάμ του Αγκίστρου!


Δεν ξέρω πόσοι πρόσεξαν μια “μικρή” λεπτομέρεια σχετικά με τον περίφημο "αγώνα" των αγροτών που διεξάγεται -όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες- με ιδιαίτερη... ζέση (προφανώς από το τσίπουρο στα ΚΑΦΕΝΕΙΑ, ενώ τα τρακτέρ φυλάνε με... μεροκάματο οι ανασφάλιστοι αλλοδαποί τους οποίους έχουν και στα χωράφια).


Το Σάββατο συνεδρίαζε, λέει, κάποιο “κοινό συντονιστικό όργανο” των αγροτών της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Ξέρετε πού βρήκε, όλως “τυχαίως”, να συνεδριάσει το εν λόγω “όργανο”; Όχι στο (μπλόκο του) Προμαχώνα, αλλά σε ένα γειτονικό χωριό, το Άγκιστρο, το οποίο βρίσκεται 8 χιλιόμετρα ανατολικότερα, σε σημείο εντελώς απομακρυσμένο από το κεντρικό οδικό δίκτυο. Πρακτικά, ο δρόμος που συνδέει τον Προμαχώνα με το Άγκιστρο, σταματάει σε αυτό.

Αν αυτό εξακολουθεί να μη λέει τίποτα σε κάποιους, ίσως να μη γνωρίζουν ότι στο Άγκιστρο υπάρχουν τα καλύτερα, ίσως, φυσικά ΧΑΜΑΜ της Ελλάδος και, προφανώς, οι αγρότες των Σερρών είπαν να γνωρίσουν στους θεσσαλούς συναδέλφους τους την… παραδοσιακή μακεδονίτικη φιλοξενία του φυσικού spa!

Η αγροτική τάξη θέλει καλοπέραση. Εμ, τι νομίζατε;

Και μετά μας φαίνεται και περίεργο που μέχρι και οι Βούλγαροι μας ρίχνουν μια κλωτσιά στο κεφάλι -για να πάμε ακόμα παρακάτω οικονομικά- στέλνοντάς μας στο ευρωδικαστήριο, και που ο πρωθυπουργός τους αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να διαπραγματευτεί Ο ΙΔΙΟΣ, στην “ουδέτερη ζώνη” μεταξύ των δύο χωρών (λες και είναι… κυανόκρανος), για να ανοίξουν οι δρόμοι! Πώς όμως να μην έρθει αυτός να κάνει κουμάντο, όταν οι δικές μας “αρχές” κάθονται απαθείς και παρακολουθούν τον κάθε Μπούτα να χαλαρώνει τα πλαδαρά του πατσόκοιλα στα χαμάμ του Αγκίστρου έχοντας παραλύσει το (εσωτερικό και εξωτερικό) εμπόριο της χώρας;

Πού 'σαι... Ρωμαίε, να τους ξεφουσκώσεις (πάλι) τα λάστιχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου